Wolfenstein RPG

Napsal Matěj Gause dne 08.12. 2008 v 23.46

Třetí Říše leží v troskách a nacistické spičky se uchylují k okultismu a speciálním zbraním. Blazkowicz se znovu vrhá do víru událostí, aby zastavil šíleného majora Harbingera a jeho oddané vojáky !

Hodnocení

9.5

Žánr

RPG

Platforma

Platforma neur?ena

Distributor

EA Mobile

Vývojové studio

EA Mobile

Web

Verdikt

Po dlouhé době skvělá hra, která ve všech ohledech nadchne a alespoň na chvíli vrátí staré dobré časy Wolfensteina, u kterého jsme proseděli mládí.

Wolfenstein patří neoddiskutovatelně k nejlepším akčním hrám historie. Tajemná Třetí Říše se zmítá v posledním boji o holý život a její poslední nadějí jsou paranormální divize a zázračné zbraně, které by mohly zvrátit výsledek války. Do role se dostává důstojník Blazkowicz se svojí elitní jednotkou musí proniknout na hrad Wolfenstein a zajistit všechny možné tajné dokumenty, které by nasvědčovaly zvráceným pokusům. Příběh je nejsilnější stránkou celé hry. Magická atmosféra druhé světové války zůstala zachována.

Po chvilce rozkoukání dostanete do ruky jednoduché ovládání, které se od dob Doom RPG nezměnilo a i nováček se velmi rychle zorientuje. Hrad Wolfenstein je až po uši nadupaný interaktivními předměty. Ponuré prostředí hradních katakomb ukrývá někdy strašná tajemství. Zrůdná minulost hradního podsvětí vás doprovází doslova na každém kroku. Vězni za mřížemi jsou jen němými svědky nechutných událostí, o kterých si přečtěte lékařské zprávy. Atmosféra neustále nabírá na obrátkách s novými a novými indíciemi. Příběh dotváří NPC postavy, které nešetří větami jako ,, nacistická prasata“. Autoři si pořádně vyhráli s dialogy a navázali tak na úspěch Doom RPG.

Věcí je po hradě a v jeho okolí nepřeberné množství a některými si určitě polepšíte v kdejakém smrtelném souboji. Setkání s hordami elitních německých jednotek nekončí vždy podáním si ruky, ale velkým masakrem, a tak dostanete vylepšováky v podobě injekcí, které vás nabudí. Podoba s lektvary z Orcs and Elves je tu zřejmá, ale svůj účel dokonale splňují. Jakmile objevíte speciální stanice na míchání nápojů, rázem dostanete do ruky mocný nástroj, který z vás udělá Ubersoldiera. Včetně léčivých pomocníků narazíte na velké spektrum zbraní. Vojenským arzenálem budete brzy přehlceni. Tradičně se jedná o pistoli, samopal, odstřelovací pušku, později se ve hře dostanete i k takovým kouskům jako plamenovat nebo minigun.

Wolfenstein RPG vyniká především kouzelnou atmosférou, která vás naprosto pohltí. Deníky některých lidí dotváří pěkně děsivou kulisu a zároveň přidávají velkou dávku humoru. Narazíte na romantické příběhy, které sníží vaši pozornost, nebo na dámské prádlo velikosti XXXL, ano i takové věci se dají najít ve světe Wolfensteinu a další skvělé vtípky autorů jen dodávají hře nezaměnitelný styl. Mezi povedené patří i takové drobnosti jako nadpisy na náhrobcích. Některé knížky vám přinesou různé bonusy a zpravidla se jedná o velmi zábavné publikace, díky kterým se vyplatí prohledat každé zákoutí. Úkolů tentokrát moc neuvidíte. Celá hra se soustředí na hlavní příběhovou linii a postranních questů je opravdu pramálo.

Do cesty se vám neustále staví němečtí vojáci a šílení vědátoři, které občas můžete uplatit nebo zbít, aby jste získali klíčové informace. Boj probíhá tradičně na tahy. Spektrum nepřátel je velmi pestré. Zatímco se v temných katakombách vrátíte zpět časem a odoláváte obživlým rytířům a zombí vás div neroztrhají, tak v okolí hradu se střetnete s elitními jednotkami SS a dalšími výplody ,,tajných“ zbraní. Pány určitě zaujmou nordické slečny v sexy oblečkách.  Důležitou roli hrají zkušenosti, které zvyšují statistiky postavičky. Postupně se stáváte silnějším soupeřem a velkou výzvou pro odhodlané vojáky. Bohužel zřídka kdy projdete tak hladce. Obtížnost je v některých chvílí pořádně vysoká.

Příjemným zpestřením jsou zábavné minihry. Z hradu totiž utekli pomatení pacienti a chtějí si s každým hrát. Potkáte tak opilé důstojníky, kteří s vámi rozehrají partičku karet, nebo si zakopete do nebohých slepic. Zatímco v prvním případě ztrácíte čas a nervy, tak v tom druhém si vyzkoušíte vaše reflexy v odhadování směru a intenzity kopu. Obě minihry jsou velmi jednoduché a jediným potěšením zůstává skóre, které si hrdě zapíšete do statistik.      

Grafické zpracování je ve srovnání s předchozím Doom RPG znatelně lepší. Designéři si pohráli s vymodelovanými scénami a líbivé natáčení kamery v klíčových momentech se stává neodolatelnou animací, kterou budete chtít vidět dokola. Svět Wolfensteina doslova ožívá před očima, jak se postupně odhalují střípky celého dobrodružství. Dokonalá kombinace poutavého story a okultních záhad je záležitostí na hodiny a hodiny hraní, při kterém nelitujete ani jediné sekundy.
 


 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit. Pokud nemáte účet můžete se zaregistrovat.

avatar

Xsident
07.01.2009
18.48

DOKTORXP:hej,stlač nulu natukej 3666 a "one shot dead" dej "on" (cheat).

avatar

DOKTORXP
31.12.2008
03.15

Ahoj potrebuju pomoci jsem v kole SEWERS a napadlo me spousta ozbrojenych zen a jedna z nich je asi nesmrtelna da se nejak eliminovat ci znicit prosimvas ? Predem mockrat diky za pomoc ?!

avatar

Anonym
18.12.2008
17.19

Na strance www.projectnext.eu pisou ze mobilni hra WOLFENSTEIN RPG uz vysla konkretne tam je uvedeno "GAME IS OUT" a jsou tam 2 vytipane obrazky ze hry a 1 z menu hry WOLFENSTEIN RPG, ale nevim na 100% jestli je to oficialni a zda tato mobilni hra skutecne uz vysla nooo............mozna ano...........ale castecne tomu verim nooo........?!

avatar

Anonym
18.12.2008
15.52

Da se nekde stahnout beta verze prosim a kdy vyjde mobilni hra Doom 2 RPG prosim ?

avatar

Anonym
17.12.2008
19.35

PLS UPLOADNĚTE Wolfenstein RPG BETA Já vím, že tuhle betu má snad každý redaktor a admin co se zabývá mobilníma hrama.
No tak nebuďte skrblíci, vždyď do příštího týdne vyjde už plná, tak nám pls.umožněte si alespoň zahrát tuhle betu...

avatar

Anonym
16.12.2008
13.38

MICHALS,BEZ URÁŽKY,ALE VĚTŠÍ PAKO JSEM JEŠTĚ NEVIDĚL.

avatar

Jan Šťastný
14.12.2008
18.05

michals: hodnocení je naprosto v souladu s kvalitou hry. Jedná se bezesporu o jednu z nejlepších her všech dob! Ty zas prostě nedokážeš přenést přes srdce, že u nás se recenze objevila OPĚT o pár dní dříve viď? A propo když jsme u těch chyb, zameť si nejdříve před svým prahem ;)

avatar

michals
14.12.2008
12.35

Anonym: Holt někdy udělá recenzent chybu, nekdy udělá dokonce hodne velkou botu, ale pokud to dokáže přiznat, tak je to ještě ok. Snad si to Matěj Gause uvědomuje a propříště se naprosto predimenzovaným hodnocením vyhne :).Viď Matěji ;)

avatar

Semty
13.12.2008
14.15

Jaky jsou of. stranky EA pro CR?

avatar

DOKTORXP
12.12.2008
18.28

KDY TO BUDE KONECNE KE STAZENI UZ SE VAZNE NEMUZU DOCKAT KONTAKTOVAL JSEM VYROBCE EA MOBILE USA I CESKOU POBOCKU DOKONCE I T-MOBILE A TAKE MOBILGAMER.CZ A JESTE MI NEODEPSALI NOOO.....?! NEVIM KDE SE STALA CHYBA CI PROBLEM ALE NA WWW.MOBILGAMER.CZ PISOU, ZE HRA WOLFENSTEIN RPG MELA VYJIT OFICIALNE UZ 11.12 COZ BYLO VCERA JSEM STRASNE NERVOOOZNIII A TESIM SE TA HRA TOTIZ DOSTALA 95 % HODNOCENI NA WWW.MOBILGAMER.CZ JAKE JSEM TAM DLOUHO NEVIDEL 7 DAYS SALVATION A PREY MOBILE CI ENEMY ASSAULT BY MELO DOSTAT 100% HODNOCENI TAKE SE STRASNE TESIM AZ TYHLE MOBILNI HRY PRO MUJ MOBIL NOKIA N95 VYJDOU TREBA SYMBIAN HD PODPOROU NEBO PRO NGAGE 2 NOOO.....?!

avatar

Anonym
12.12.2008
17.46

Byl bych rád, aby recenzované hry byly srovnány se Sola Rola, a až teprve potom jim bylo uděleno hodnocení. Zabrání se tak jistě, silně nadneseným výsledkům.

avatar

Matěj Gause
10.12.2008
14.31

Ahoj, Wolfenstein RPG ještě není oficiálně venku, testovali jsme verze pro novináře. Objeví se 11.12, zhruba ve stejném čase bude k dispozici objednávací kód na oficiálních stránkách EA Mobile pro Českou Republiku.

avatar

Anonym
10.12.2008
14.30

mužete už toho nechat?tak si asi stahujte originálky,a ne z warezu,warez je špína-ahá,to je nápad co?a mimochodem,nevíte,jaký je kod pro stažení wolfa?

avatar

Matěj Gause
10.12.2008
13.01

Nevím zda-li máš problémy s logikou, ale kde vidíš klíčové grafické rozdíly? EA Mobile své mobilní hry neosekává, kdyby hra vyžadovala jisté změny, udělají se dvě verze 2D a 3D, které zaručeně poběží na co možná největším spektru mobilních telefonů. V jádru osekává hry jenom Gameloft.

avatar

Anonym
10.12.2008
13.13

jestli můžeš říct, že nevidíš rozdíl mezi 128x160 a 240x320 tak jsi dement, už gangstar byl na 176X220 BEZ MOTOREK,čtyřkolek a je to málo aut

avatar

Matěj Gause
09.12.2008
20.16

Osekané to není. Nevidím žádný rozdíl na low-end mobilech. QVGA displej možná poskytuje pouze větší rozhled, který vytváří lepší dojem z grafiky, ale jinak tam žádné klíčové změny opravdu nejsou.

avatar

Anonym
09.12.2008
19.22

Tak zaprví
1.Má ho můj kámoš
2.Fishlabs hry neosekává to není EA a GL
3.Je to shit jako moje w810i
4.Osekaný to je

avatar

Norbert Lapčák
09.12.2008
19.51

Super recenze! ;-)

avatar

Matěj Pokorný
09.12.2008
19.07

No když mě utáhl Rally Master Pro na nejvyšší, tak to asi takový šit nebude...

avatar

Anonym
09.12.2008
19.38

jj není, ale přiznejme si, že K510 je shit, který 3D hry moc nezvládá a v dneší době jsou i hry na 176x220 hrozně osekané natož 128x160 a anonimní bych rád zůstal i nadále

avatar

michals
09.12.2008
19.20

Docela by mě zajímalo, jaký anonymní znalec se skrývá pod přezdívkou. Vůbec nic není jisté. Wolf RPG není zas tak náročná hra.

avatar

Anonym
09.12.2008
17.23

Jisté to je, dovedeš si představit,že by tuto hru utáhl???Já teda ne

avatar

michals
09.12.2008
17.39

Anonym: Není to jisté, je to pravdepodobné.

avatar

Anonym
09.12.2008
17.29

Děláte sio srandu?????Verze na k510i bude osekaná uplně nejvíc (ani se nebudu divit když bude 2D)

avatar

Anonym
09.12.2008
16.36

No ja si chy ten telefon teprve kupovat

avatar

Matěj Pokorný
09.12.2008
16.13

No tam bude možná problém s Mascotem. Má ho tvůj mobil a vyžaduje ho hra?

avatar

Anonym
09.12.2008
16.54

mněl bych na recenzenta (nebo na kohokoli kdo stím má zkušenosti) jak je na tom nokia 6124classic v podpoře java her prolistaval jsem všechno co jsem našel , ale o tomto telefonu tam nebyla ani zmínka vždy tam byly jen nokia 6120 nebo 6125 nebo jestli to není vylepšena nokoie 6 řady jestli ano prosil bych o zveřejnění typu telofonu. Předem děkuji za odpověd

avatar

Matěj Gause
09.12.2008
16.08

Ahoj, určitě není.

avatar

Matěj Pokorný
09.12.2008
16.10

Nevíte jestli je verze pro K510i nějak ořezana?

avatar

Anonym
09.12.2008
12.16

Nevíte,jaký je kod pro stažení?

avatar

Jan Šťastný
09.12.2008
09.04

pro mne jedna z nej her tohoto roku, včera jsem jí konečně vyzkoušel a byl jsem naprosto unešen!

NEJOBLÍBENĚJŠÍ

HRY DO MOBILU

God of War: Betrayal

God of War: Betrayal

Pokud chce Kratos získat zpět svou pozici boha války, musí využít destruktivní zbraně a magické útoky.

Tournament Arena Soccer 3D

Tournament Arena Soccer 3D

Tournament Arena Soccer 3D je unikátní java hra, fotbal ve 3D prostředí. Bitva na hřišti začíná! Zvolte si svůj tým a vyhrávejte zápasy! K dispozici je...

Facebreaker

Facebreaker

Zasyp soupeře údery, ať ani rána nepadne vedle v této boxerské arkádě! Znič mimořádně silné protivníky s jedinečnými styly a unikátními pohyby....